Etusivu Hieronta O.T.E. hevosille

Koirahieronta

 

O.T.E. koirille

Hinnat
Yhteystiedot

Laser

Kinesioteippaus

Satulasovituskurssit

 

Hevoshierontakurssit

 
 

O.T.E-fasciahieronta koirille

O.T.E.-käsittelystä on erityisesti hyötyä mm. :

- toipilasaikana
- kuntoutuksessa
- treenien jälkeen
- vanhuuden jäykkyyteen
- lihasongelmissa
- lihavuuteen
- arpikudoksia elvyttämään
- näyttelykoirille
- urheilukoirille
- aineenvaihduntasairauksissa
- rentoutukseen
- lihasongelmien ennaltaehkäisyyn.

Sopii myös sydänongelmaisille.


Mikä ihmeen O.T.E.-fasciahieronta?

Lihaskalvo (= peitinkalvo, fascia) on kudosta, joka erottaa lihaksiston ihosta ja muista rakenteista ja tarjoaa imusuonille, hermoille ja verisuonille väylän lihaksistoon. Kalvot lävistävät, ympäröivät ja sitovat lihaksia, siteitä, jänteitä, nivelkapseleita, luukalvoja, luita, hermoja ja verisuonia. Peitinkalvoja on myös sisäelimien ympärillä.

O.T.E.-käsittelyssä (O.T.E.-lyhenne tulee sanoista Opi - Tunnista - Etene) käsitellään nimenomaan peitinkalvoja hienovaraisesti ja hitaasti venyttäen pienin liikkein edeten. Kalvojen käsittelyllä saadaan suuri vaikutus koko elimistöön!
 
O.T.E.-fasciahieronta on KIVUTONTA, toisin kuin useimmat esim. ihmisillä käytettävät lihaskalvotekniikat.

Mikäli lihaskalvoissa on vaurioita (esim. kaatuminen), kiristävä lihaskalvo estää lihaksen laajenemisen maksimimittaansa. Tällöin lihas ei pysty työskentelemään maksimiteholla. O.T.E.-käsittelyllä tällainen vaurioitunut lihaskalvo saadaan elvytettyä.

Yleensä käsittely tehdään kahdessa tai kolmessa osassa, sillä käsittely saattaa saada voimakkaan aineenvaihdunnallisen reaktion aikaan. Reaktion voimakkuus toki on yksilöllistä; toiset pissivät, kakkivat hurjantuntuisia määriä ja ovat väsyneitä seuraava vuorokauden ajan, toisilla reaktiot ovat hieman laimeampia.


Milloin O.T.E.-fasciahierontaa ei tehdä?

O.T.E.-käsittelyä ei voida tehdä yleistulehduksen ollessa päällä, avonaisiin haavoihin, kylmettyneeseen eläimeen ja ihotulehdusalueilla. Tiineenä olevalle nartulle O.T.E.-käsittelyä tehdään vain etupäähän.


Miten O.T.E.-käsittely tapahtuu?

O.T.E.-fasciahieronta kestää noin 30-45 minuuttia. Koira saa itse valita asennon missä sitä käsitellään, useimmat heittäytyvät makuulle ennen pitkää! Eli käsittely sopii vilkkaillekin koirille. Isommat koirat hoidetaan maton päällä ja pienemmän pöydällä tai sylissä.

Koira saa liikkua hoidon aikana, mutta mielellään hoitavan käden ulottuvilla. Siksi on hyvä varata panta mukaan, mikäli yleensä koira liikkuu valjaissa.


Ennen O.T.E.-käsittelyä

Käytä koira tarpeillaan ennen O.T.E.-käsittelyä. Kovemmasta treenistä on hyvä pitää pari tuntia palautumisaikaa ennen käsittelyyn tuloa. Sateisella ilmalla suojaa koira sateelta ennen käsittelyä. Kylmillä keleillä on hyvä varata mantteli mukaan laitettavaksi koiran päälle hoidon jälkeen. Ota mukaan hierontaan tulon syyhyn liittyvät eläinlääkäri- ja/tai fysioterapeuttilausunnot.


O.T.E.-käsittelyn jälkeen

Pidä koira lämpimänä, anna sille mahdollisuus juoda vettä ja käytä sitä tarpeillaan useammin kuin normaalisti noin 0,5 - 1 vuorokautta käsittelystä.

Seuraava päivä on syytä pitää koiralla rento päivä ilman tiukkoja treenejä tai pitkiä lenkkejä. O.T.E.-käsittely vaikuttaa vielä 42-74 tuntia hierontahetkestä, joten koira voi olla väsyneempi pidempäänkin kuin vain seuraavan päivän.

Missä?
- TORSTAISIN JA LAUANTAISIN Savion Eläinklinikalla (Koivikontie 2, Kerava, www.savionelainklinikka.fi;); varaa aika suoraan minulta
- kotikäyntejä muulloinkin rajoitetusti.

7-vuotias irlanninsetteriuros O.T.E.-käsittelyssä.