Etusivu

Hieronta

Taustaa Koirahieronta

Energiahoidot

Hinnat
Yhteystiedot

Laser

Kinesioteippaus Satulasovituskurssit

Hevoshierontakurssit

 

 

Satulansovituskurssit

Kerran sopiva satula ei ole aina sopiva. Satulan sopivuutta tulee tarkkailla jatkuvasti. Vähintään kerran kuukaudessa kannattaa käydä läpi, että satula on edelleen hevosellesi täydellinen. Vai oletko hankimassa uutta tai käytettyä satulaa hevosellesi? Näissä tilanteissa pohdit varmastikin, mistä tiedän onko tämä nyt oikeasti sopiva vai ei?

Satulan sopivuuden arviointi tulisi olla osa jokaisen satulaa käyttävän perustaitoja!

Opi arvioimaan itse satulan sopivuus satulansovituskurssilla, jossa käydään läpi miten tarkistetaan satulan anatominen sopivuus hevosen selkään. Demohevosten avulla opitaan ihan käytännössä eikä vain paperilla!

Pidän tilauksesta näitä lyhytkestoisia, käytännön satulasovituskursseja. Kurssi voidaan järjestää tallillasi, kun
- osallistujia on 2-6 henkilöä
- löytyy kaksi demohevosta (mielellään suoraselkäinen ja kaarevaselkäinen 'malli', mutta ei välttämätöntä)
- mielellään toinen demohevosista (tai tallin muu hevonen) olisi normaalipainoinen, jotta voidaan selkeästi löytää viimeinen kylkiluu
- 3-4 satulaa
- käytävänpätkä tallitiloissa kurssin ajaksi
- hinta alkaen 30 € / kurssilainen,  matkan pituus kurssitallille vaikuttaa hintaan.

Kurssi kesto n. 1-3 tuntia riippuen osallistujien määrästä. Kurssin perään voin avustaa kutakin kurssilaista arvioimaan oman hevosen (jos muita kuin demohevosia) ja sen satulan sopivuutta kurssitallilla ilman erillistä veloitusta.

En edusta mitään enkä ketään satulakauppiasta vaan kurssi tapahtuu puolueettomista lähtökohdista: vain hevosen ja ratsastajan hyväksi. Tarjoan myös erikseen satulansovituspalvelua.

 

Taustaa

- Noin 50% ratsuilla, jotka tulevat hieronta-asiakkaikseni ensimmäistä kertaa, herää ensimmäisellä käsittelykerralla epäily tai tieto siitä, että käytössä on hevoselle sopimaton satula. Nämä ongelmat olisi voitu välttää, mikäli tietoa ja taitoa satula-asioissa olisi ollut jo aiemmin.

- Jotkut satulakauppiaat myyvät tietämättään tai tietoisesti sopimattomia satuloita. Ja ostaja ei voi muuta kuin luottaa kauppiaan ammattitaitoon...

- Puolueetonta satula-arviointia on vaikea saada, lähimpänä ovat varmastikin ammattitaitoiset satulatoppaajat. Ratsastuksenopettajatkaan eivät välttämättä ole perehtyneet aiheeseen anatomian kannalta.

- Taannoin opetettiin arvioimaan satulan sopivuutta näin: jos se ei heilu sivulle eikä eteen tai taakse ja näyttää muutenkin hyvälle, se on hyvä! Tämä ei pidä paikkaansa; kurssilla opit miksi tuo ei päde.

- Satula on kallis investointi. Mieluummin kerralla täydellinen, kuin kipeä hevonen ja monta epäsopivaa satulaa varastossa!

- Oma tietotaitoni pohjaa hevosen anatomian ja biomekaniikan tuntemukseen sekä käytännön kokemukseen: jo lukuisten hevosten kohdalla on tehty yhdessä omistajan kanssa käytännön tutkimusta. Satula vaihdettu --> jonkin aikaa käytössä --> hierottu ja yhdessä hierontahavaintojen kanssa peilattu omistajan ratsastuskokemuksiin. Näistä kokemuksista on kertynyt uutta tai vanhaa vahvistavaa tietoa siitä, mitkä satulan ominaisuudet yhdistettynä hevosen rakenteeseen vaikuttavat milläkin tavalla.
- Myös yhteistyö eläinfysioterapeuttien, eläinlääkäreiden sekä kansainvälisesti koulutettujen satulansovittajien kanssa on tuonut lisää tietoa ja näkemystä siitä, mitä kaikkea epäsopivat varusteet tuottavatkaan hevoselle.

- Kaikki tämä siis hyvinvoivan hevosen puolesta!!Satulansovituskurssi tässä menossa Trollhorse - tallilla.